انرژى خورشیدی پاک+Solar Energy

انرژی های نو -برق خورشیدی-- وسایل جانبی-09177196296

انرژى خورشیدی پاک+Solar Energy

انرژی های نو -برق خورشیدی-- وسایل جانبی-09177196296

در آلمان؛ آهن به سوخت قابل بازیافت تبدیل می شود!

آهن به سوخت قابل بازیافت تبدیل می شود!

یک کارخانه تولید نوشیدنی در آلمان در اقدامی بی سابقه از آهن به عنوان سوختی پاکیزه و قابل بازیافت استفاده کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، در بسیاری از صنایع از فرایندهای گرمادهی شدید و سریع استفاده می‌شود که این کار نیازمند مصرف سوخت‌های فسیلی فراوان است. آلمانی‌ها برای یافتن سوخت جایگزین پاکیزه و قابل بازیافت ابتکاری منحصر به فرد به خرج داده و از آهن استفاده کرده‌اند.

آهن یادشده در قالب پودر به کار گرفته می‌شود و گرم شدن و ذوب سریع آن در دمای بالا فرایندی کم هزینه، سریع و ایمن است. گرم شدن پودر آهن موجب اکسیده شدن آن می‌شود. اما طی این روند هیچ کربنی در محیط اطراف متصاعد نمی‌شد و اکسید آهن برجای مانده به سادگی قابل پاکسازی است.

نکته مهم این است که اکسید آهن به دست آمده را می‌توان برای تولید مجدد پودر آهن به کار گرفت و این کار با استفاده از جریان برق امکان پذیر است. لذا در این روند هم آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌شود. در صورتی که تولید برق با استفاده از صفحات خورشیدی یا توربین‌های بادی انجام شود، کل این فرایند منجر به تولید هیچ کربنی نمی‌شود. در واقع اهن در این فرایند به عنوان باتری پاک عمل می‌کند.

شرکت تولید نوشیدنی که از این فرایند استفاده کرده می‌گوید می‌توان از آن برای تأمین انرژی لازم به منظور تولید ۱۵ میلیون شیشه نوشیدنی درسال استفاده کرد. بنابراین انتظار می‌رود بسیاری از صنایع دیگر هم از این ابتکار عمل استقبال کنند.

کد خبر 5063701

معاون استاندار سیستان و بلوچستان: نخستین توربین بادی در میل نادر نیمروز نصب شد

نخستین توربین بادی در میل نادر نیمروز نصب شد

زاهدان- معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: نخستین توربین بادی در زون انرژی تجدید پذیر «میل نادر» شهرستان نیمروز به طور کامل نصب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان ماندانا زنگنه در نشست بررسی آخرین وضعیت نیروگاه بادی میل نادر اظهارداشت: با توجه به ظرفیت‌های انرژی‌های نو منطقه سیستان ایجاد زون انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره بردن از ظرفیت‌های باد در منطقه هدف‌گذاری شد و پس از تکمیل مطالعات تخصصی با توجه به قدرت باد در میل نادر این منطقه به عنوان مکانی برای ایجاد این زون انرژی تجدیدپذیر با ظرفیت تولید یکهزار مگاوات برق در نظر گرفته شد.

وی افزود: بر این اساس مقرر شد شرکت مپنا نیروگاه بادی با ظرفیت ۵۰ مگاوات در این منطقه ایجاد کند که سرانجام روز گذشته نخستین توربین این مزرعه به طور کامل نصب شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: این زون مهم انرژی به وسعت ۲۰ هکتار ساخته می‌شود و ظرفیت تولید بیش از یکهزار مگاوات انرژی برق را دارد و می‌تواند در دور اول بهره‌برداری حداقل ۵۰۰ نفر اشتغالزایی به همراه داشته باشد.

وی ادامه داد: با توجه به زیرساخت‌های ایجاد شده از سوی دولت در این منطقه از جمله خط انتقال و پست ۴۰۰ کیلو ولت برق و همچنین جاده دسترسی، شرایط ویژه‌ای برای سرمایه‌گذاری در منطقه فراهم شده و به پشتوانه این اقدامات برای ساخت نیروگاه ۵۰ مگاواتی بیش از ۷۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خواهد شد.

زنگنه خاطر نشان‌کرد: با توجه به کاهش شدت باد در منطقه نصب توربین‌ها سرعت گرفته و توربین دوم این نیروگاه هم در هفته آینده به طور کامل نصب می‌شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس تا آخر سال ٥٠ مگاوات نیروگاه بادی در منطقه راه‌اندازی خواهد شد که به این ترتیب سیستان و بلوچستان از ۲نیروگاه بزرگ مقیاس ۱۰ مگاوات خورشیدی در حومه زاهدان و ٥٠ مگاوات بادی در میل نادر سیستان بهره‌مند می‌شود.

کد خبر 5059061