|
ادامه مطلب ...
آلمان که از نظر شرایط اقلیمی کلاً کشوری با آب و هوای ابری و بارانی است با سرمایه گذاری و تبلیغات وسیع رفته رفته دارد تبدیل میشود به بزرگترین حامی صنعتی و تولید کننده سلولهای خورشیدی در جهان برای تولید انرژی. همینطور بر اساس تصمیمی که دولت آلمان آنرا از سال ۲۰۰۰ میلادی به اجرا گذشته تمام راکتورهای اتمی خودش را هم دارد بمرور زمان از فعالیت خارج میکند بطوریکه هیچ راکتور هسته ای دیگر مجوز ساخته شدن یا نصب شدن در آلمان را ندارد. آنوقت کشوری مثل ایران که دو سوم آن بیابان است با آب و هوایی که شاید بی اغراق ۹۹ درصد سال آفتاب مطلق است دارد میرود دنبال انرژی پر دردسر و گران هسته ای که هم از نظر زیست محیطی کلی دردسر ساز هست و در دراز مدت آینده ای در جهان ندارد و هم از نظر سیاسی این همه دردسر ساز و پر هزینه هست.
درسته که بازدهی نیروگاههای خورشیدی در حال حاضر به پای نیروگاههای اتمی نمیرسد ولی سرمایه گذاری بر روی انرژی هستهای مثل این هست که کسی فقط نوک بینی خودش را ببیند غافل از اینکه در دو قدمی او یک دره قرار دارد. چرا کشوری مثل آلمان که ۵۰ سال انرژی هستهای تولید کرده بعد از این همه تجربه و تحقیق بالاخره عطای آنرا به لقایش بخشیده و رفته سراغ انرژیهای جایگزین؟
ادامه مطلب ...انرژی خورشیدی؛ فراوانترین انرژی در جهان
میزان انرژیای که خورشید در مدت زمان »یک ساعت« به زمین ارزانی میدارد، معادل انرژی مورد نیاز تمام انسانها در طول یک سال است؛ گزارهای عجیب و البته تکاندهنده. باور این واقعیت که انرژی مورد نیاز سالیانه 7 میلیارد انسان برای گرمایش، سرمایش، حملونقل و ...، در طی یک ساعت از خورشید به زمین میرسد، اما ما برای تامین انرژی، زمین را کاویده و در جستجوی سوختهای فسیلی آن را تکهتکه میکنیم، سخت و تاسفبار است. شکل 1 این واقعیت را به خوبی به تصویر میکشد. میزان انرژی که زمین در طول یکسال از خورشید دریافت میکند با رنگ نارنجی و میزان انرژی مصرفی سالانه جهان با رنگ آبی نشان داده شده است که به نوعی تصدیقکننده همان جمله ابتدای پاراگراف است. از طرف دیگر مکعبهای سبز، قرمز، خاکستری و زرد کل ذخایر فسیلی موجود در جهان را نشان میدهد که مجموع آنها حتی کمتر از انرژی یکسال خورشید است. به علاوه در میان انرژیهای تجدیدپذیر نیز، انرژی خورشیدی فراوانترین انرژی محسوب میشود.
ار سال 1357 تا کنون هرچه ضربه به اقتصاد وارد شده . از دلار 7 تومانی تا دلار 1360 تومانی. همگی بر اثر سیاست های اشتباه ارزی و پولی بوده است. چرا که بانک مرکزی نباید ترمزی بر سر راه قیمت گذاری باشد. بلکه با نظارت فرمان اقتصاد باشد. . بگذارد عرضه و تقاضا قیمت ارز و طلا را تعیین کند.و دلار و طلای چند نرخی از اول انقلاب زمینه را برای رانت خواران و سواستفاده کنندگان از منابع دولتی مهیا کرده است. که عده ای یک شبه پولدار و عده زیادی به فقر کشیده شده اند.واین درست است که آزاد سازی قیمتها ی ارز و طلا و اجناس تورم زا است. ولی این مقطعی است .یکبار برای همیشه مملکت را از این اقتصاد بیمار نجات دهید. و عرصه را به رانت خواران و سود جویان ببندید. مانند کل جهان.عرضه و تقا ضا عامل تعیین کننده قیمت باشد.تا رقابت از بین نرود
چرا مجلس و قوه قضائیه در این قضایا دخالت نمیکنند؟ و قانونی جلو چند نرخی را بگیرند.
ادامه مطلب ...
هر چه قدر سنگینتر باشید، بدنتان کلسترول بیشترى تولید مىکند. یک
مطالعه 20 ساله در هلند نشان مىدهد که وزن بدن مهمترین و تنها عامل
تعیین کننده کلسترول خون مىباشد. هر کیلو افزایش وزن بدن، سطح کلسترول را
دو درجه بالا میبرد.
هنگامى که کلسترول خون بالا باشد، میزان زیادى از ماده چربى زرد رنگ غلیظ
در گردش خون شما وجود دارد. اگر زیادى آن بر دیواره شریانها رسوب کند
میتواند رگهاى شما را مسدود کند و احتمالا به حمله ى قلبى، سکته و درد
آنژینى )درد سینه( ختم شود.
البته باید بدانید که کلسترول، ماده بدى نیست؛ بدن انسان به طور طبیعى آن
را تولید میکند و این ماده بعضى از کارهاى حیاتى را انجام مىدهد، از
جمله: کمک به ساخت سلولهاى جدید، تولید هورمونها و پوشش اعصاب.
متأسفانه درباره این ماده، اشتباهات زیادى وجود دارد.
مخترع ایرانی موفق به طراحی و ساخت دوچرخه خورشیدی شد که قادر است با استفاده از انرژی خورشیدی با سرعت 25 تا 30 کیلومتر در ساعت حرکت کند.
اگر بخواهید انرژیهای تجدیدپذیر از کاربرد وسیعی برخوردار شوند باید که تکنولوژیهای ارایه شده ساده و قابل اعتماد بوده و برای کشورهای کمتر توسعه یافته نیز مشکلات فنی به همراه نداشته باشد و بتوان از منابع محدود مواد خام آنها نیز استفاده کرد. در مرحله بعدی نیز باید به آب زیاد نیاز نداشته باشد. در همینجا باید گفت که تکنولوژی دودکش دارای این شرایط است. بررسیهای اقتصادی نشان داده است که اگر این نیروگاهها در مقیاس بزرگ (بزرگتر یا مساوی 100 مگاوات) ساخته شوند، قیمت برق تولیدی آنها قابل مقایسه با برق نیروگاههای متداول است. این موضوع کافی است که بتوان انرژی خورشیدی را در مقیاسهای بزرگ نیز به خدمت گرفت. بر این اساس میتوان انتظار داشت که دودکشهای خورشیدی بتوانند در زمینه تولید برق برای مناطق پرآفتاب نقش مهمی را ایفا کنند.
باید توجه داشت که تکنولوژی دودکش خورشیدی در واقع از سه عنصر اصلی تشکیل شده است که اولی جمعکننده هوا و عنصر بعدی برج یا همان دودکش و قسمت آخر نیز توربینهای باد آن است و همه عناصر آن برای قرنها است که بصورت شناخته شده درآمدهاند و ترکیب آنها نیز برای تولید برق در سال 1931 توسط گونتر مورد بحث قرار گرفته است.
ادامه مطلب ...آلمان که از نظر شرایط اقلیمی کلاً کشوری با آب و هوای ابری و بارانی است با سرمایه گذاری و تبلیغات وسیع رفته رفته دارد تبدیل میشود به بزرگترین حامی صنعتی و تولید کننده سلولهای خورشیدی در جهان برای تولید انرژی. همینطور بر اساس تصمیمی که دولت آلمان آنرا از سال ۲۰۰۰ میلادی به اجرا گذشته تمام راکتورهای اتمی خودش را هم دارد بمرور زمان از فعالیت خارج میکند بطوریکه هیچ راکتور هسته ای دیگر مجوز ساخته شدن یا نصب شدن در آلمان را ندارد. آنوقت کشوری مثل ایران که دو سوم آن بیابان است با آب و هوایی که شاید بی اغراق ۹۹ درصد سال آفتاب مطلق است دارد میرود دنبال انرژی پر دردسر و گران هسته ای که هم از نظر زیست محیطی کلی دردسر ساز هست و در دراز مدت آینده ای در جهان ندارد و هم از نظر سیاسی این همه دردسر ساز و پر هزینه هست.
درسته که بازدهی نیروگاههای خورشیدی در حال حاضر به پای نیروگاههای اتمی نمیرسد ولی سرمایه گذاری بر روی انرژی هستهای مثل این هست که کسی فقط نوک بینی خودش را ببیند غافل از اینکه در دو قدمی او یک دره قرار دارد. چرا کشوری مثل آلمان که ۵۰ سال انرژی هستهای تولید کرده بعد از این همه تجربه و تحقیق بالاخره عطای آنرا به لقایش بخشیده و رفته سراغ انرژیهای جایگزین؟
ادامه مطلب ...ادامه مطلب ...