انرژى خورشیدی پاک+Solar Energy

انرژی های نو -برق خورشیدی-- وسایل جانبی-09177196296

انرژى خورشیدی پاک+Solar Energy

انرژی های نو -برق خورشیدی-- وسایل جانبی-09177196296

جایگزینی کامل انرژی تجدید پذیر با سوخت فسیلی

انرژی تجدید پذیر


طبق پیش بینی های به عمل آمده محققان به این مهم دست یافتند که طی سه سال آینده مردم سراسر دنیا می تواند مصر نفت و ذغال سنگ را کنار بگذارد، البته نه به خاطر اینکه ذخایر آن به اتمام می‌رسد بلکه به این دلیل که قیمت انرژی خورشیدی و خودروهای الکتریکی در حال کاهش است و سیاست‌های آب و هوایی قوی‌تری در جهان وجود دارد.

به گزارش زیست آنلاین و به نقل از انجمن انرژی های تجدید پذیر، طی ۷ سال گذشته هزینه‌ پنل‌های خورشیدی تا ۸۵ درصد کاهش یافته است. کاهش قیمت آن‌ها سبب شد که نصب‌های خورشیدی در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به بیشترین تعداد خود برسد. هزینه باتری‌های لیتیومی از سال ۲۰۱۵، ۶۵ درصد کاهش یافته است.هر دوی این تغییرات به سرعت انجام یافته.و از طرفی ابر خازنها با عمر طولانی به کمک باطریها آمدند. و مدل‌های بازار انرژی که در حال‌ حاضر وجود دارد دیگر قدیمی شده است.

موسسه اکسون در چشم انداز انرژی در سال ۲۰۱۷ پیش‌بینی کرد که ترکیبات انرژی در سال ۲۰۴۰ بسیار شبیه شرایط امروز است: زیر سلطه نفت و گاز، زغال سنگ کمتر و مقداری افزایش در انرژی‌های تجدید‌پذیر.
این مطالعه‌ جدید از این ایده حمایت می‌کند که سوخت‌های فسیلی دیگر یک سرمایه‌گذاری بد است. برخی از سناریوها نشان می‌دهد که طی یک دهه آینده ۱۰ درصد از بازار ممکن است از سوخت‌های فسیلی دور شوند. با تغییرات ۱۰  درصدی صنعت‌ سوخت‌های فسیلی در آمریکا فروخواهد پاشید.


طرح‌هایی برای تسخیر باد

باد


توربین‌های بادی جدید، شامل دو نوع اصلی با محور افقی و عمودی هستند. توربین‌های بادی از 100 کیلووات تا چندین مگاوات انرژی تولید می‌کنند و معمولا به تعداد زیاد در مزارع بادی کنار یکدیگر قرار داده می‌شوند. البته توربین‌های زیر 100 کیلووات نیز در خانه‌ها برای پمپاژ آب یا مصارف ساده استفاده می‌شوند.

زیست آنلاین- انرژی ،باد به عنوان منبع تمیز و تجدیدپذیر در هر جای جهان می‌تواند به فرآیند تولید انرژی کمک کند. باد، نوعی انرژی خورشیدی به شمار می‌رود که در نتیجه ناهمگونی دمای جو، بی‌نظمی‌های سطح زمین و گردش زمین ایجاد می‌شود امروز مزارع توربین‌های بادی در جهان از روش‌های سودمند تولید انرژی برای انسان و محیط زیست به شمار می‌رود.

توربین‌های بادی چطور برق تولید می‌کنند ؟

توربین‌های بادی جدید، شامل دو نوع اصلی با محور افقی و عمودی هستند. توربین‌های بادی از 100 کیلووات تا چندین مگاوات انرژی تولید می‌کنند و معمولا به تعداد زیاد در مزارع بادی کنار یکدیگر قرار داده می‌شوند. البته توربین‌های زیر 100 کیلووات نیز در خانه‌ها برای پمپاژ آب یا مصارف ساده استفاده می‌شوند.

توربین‌های بادی الهام گرفته از بال مرغ مگس‌خوار

مرغ مگس‌خوار در طبیعت از پرندگانی است که به دلیل شکل آیرودینامیک بال‌ها می‌تواند بیشترین میزان تولید انرژی را داشته باشد. همچنین این پرنده می‌تواند مدت زمان طولانی در هوا شناور بماند.

 توربین‌های بادی انواع مختلفی دارند، اکنون یک شرکت تونسی، توربین‌هایی بادی طراحی کرده است که تیغه‌های آن از شکل بال‌های مرغ مگس‌خوار الهام گرفته شده است. تیغه‌های نوسانی دوتایی این توربین همچون بال‌های مرغ مگس‌خوار هنگامی که در هوا معلق است، در هشت جهت حرکت و برق تولید می‌کند.

تیغه‌های این توربین از جنس فیبر کربن و 6/1 متر طول دارد و با وجود این که از توربین‌های سه تیغه معمول کوچک‌تر است، محیط 5/3 متری را پوشش می‌دهد و می‌تواند در مناطق مسکونی هم استفاده شود.

 

 

توربین‌های بادی عظیم رکورد تولید انرژی را ثبت می‌کنند

بتازگی یک شرکت دانمارکی از توربین‌هایی بادی رونمایی کرده است که در یک بازه زمانی 24 ساعته به صورت آزمایشی 216هزار کیلووات ساعت انرژی تولید می‌کند. ارتفاع این توربین، 220 متر است و هر یک از تیغه‌ها 80 متر طول دارد. هرچه ابعاد این توربین‌ها بزرگ‌تر باشد، هزینه نصب، راه‌اندازی و نگهداری آنها برای تولید هر کیلووات برق کاهش پیدا می‌کند. یکی دیگر از مزایای این توربین این است که بعد از طول عمر 25 ساله تا 80 درصد قابل بازیافت است.

توربین‌های بادی هلیمی شناور

در حالی که همه توربین‌های بادی در دریا یا خشکی ساخته شده‌اند، توربین‌های خلاقانه مدرنی طراحی شده که در آسمان شناور می‌ماند. نخستین توربین بادی هوابرد سال 1393/ 2014 در منطقه آلاسکا به شکل یک بالن هلیمی به هوا فرستاده شد. توربین شناور در آسمان به دلیل سرعت بیشتر باد ،پنج تا هشت بار قدرتمندتر از زمین عمل می‌کند.

مزارع بادی در ایران
اکنون در ایران 9 مزرعه بادی وجود دارد که در مجموع، 151 مگاوات انرژی تولید می‌کنند. این نیروگاه‌ها در شهرهای منجیل، بینالود، خواف، تاکستان، زابل، ماهشهر، شیراز، اصفهان، تبریز و اردبیل قرار دارند. توان نیروگاه بادی منجیل در استان گیلان 8/100 مگاوات و توان نیروگاه بادی بینالود در خراسان رضوی 2/28 مگاوات است.

منبع:انجمن انرژیهای تجدید پذیر

 


نرخ خرید تضمینی برق در ایران نسبت به بسیاری از کشورها جذاب است

معاون فنی و اجرایی سازمان انرژی های نو ایران (سانا) گفت: با وجود کاهش چندباره نرخ خرید تضمینی برق انرژی های تجدیدپذیر، هنوز این نرخ نسبت به بسیاری از کشورها جذاب بوده و دولت با وجود همه مشکلات موجود در تعیین نرخ خوب عمل کرده است.
  
ترابر نیوز:

«اکبر شعبانی کیا» در گفت وگو با ایرنا افزود: محدودیت منابع انرژی و مشکلات ناشی از مصرف سوخت سبب شده تا شاهد بازگشایی سرفصل انرژی های تجدیدپذیر در برنامه انرژی بسیاری از کشورها باشیم.
به گفته این مقام مسئول، ایران با داشتن تنوع اقلیمی و وسعت بالا، از ظرفیت بالایی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر برخوردار است و امروز بیش از 150 کشور جهان اقدام های حمایتی مناسبی را در این زمینه اجرا کرده اند.
وی به برخی قابلیت های موجود در کشور اشاره کرد و افزود: ظرفیتی بیش از 60 هزار مگاوات انرژی در کانال های بادخیز کشور متصور است.
شعبانی کیا ادامه داد: اغلب مناطق بادخیز کشور در مکان هایی قرار دارند که علاوه بر تامین برق مورد نیاز کشور می توانند حتی چهره آن مناطق را تغییر داده و منجر به توسعه یافتگی شان شود؛ مناطقی مانند خواف با دارا بودن جهت و سرعت باد عالی، زابل با دارا بودن باد 120 روزه و تونل باد منجییل که تا تاکستان و دشت قزوین گسترده می شود، از آن جمله است.

** انرژی خورشیدی
وی همچنین به ظرفیت های موجود انرژی خورشیدی در کشور اشاره کرد و افزود: بسیاری مناطق کشور از تابش بیش از چهار کیلو وات ساعت در هر مترمربع برخوردار است؛ در حالی که تابش ها در اتحادیه اروپا با برخورداری از سهم 40 درصدی برق خورشیدی تولید جهان، کمتر از 60 درصد تابش ایران است.
معاون فنی و اجرایی سانا به برخی آمارهای سال 2015 در این رابطه اشاره کرد و گفت: اکنون ظرفیت نصب شده نیروگاه های خورشیدی در جهان 250 هزار مگاوات است که این رقم در اتحادیه اروپا 95 هزار مگاوات و در آلمان 40 هزار مگاوات است.
وی تاکید کرد: انرژی خورشیدی یک مزیت بسیار عالی برای کشورمان در تامین انرژی و امنیت آن و همچنین توسعه صنایع و اشتغالزایی است.

** انرژی منابع زیست توده
به گفته این مقام مسئول، تاکنون بیش از 15 منطقه برخوردار از منابع زمین گرمایی در کشور شناسایی شده و فقط در یک مخزن زمین گرمایی مشکین شهر اردبیل ظرفیت حرارتی بیش از هزار و 200 مگاوات وجود دارد و می توان در آن به ساخت نیروگاهی بین 50 تا 150 مگاوات اقدام کرد.
وی درباره اهمیت اقتصادی این منطقه، خاطرنشان ساخت: امروز گاز از عسلویه استخراج و پس از طی بیش از هزار کیلومتر به خانواده های اردبیلی می رسد؛ این در حالی است که با استفاده از انرژی زمین گرمایی و استفاده از آن در منطقه، می توان این گاز را حتی به اتحادیه اروپا نیز صادر کرد.
شعبانی کیا اضافه کرد: امروز در منطقه سرعین با استفاده از چشمه های آب گرم به جلب و جذب توریست پرداخته می شود و همانند چنین ظرفیتی در مشکین شهر برای حضور خانواده ها و توریست ها، استحصال برق و آب درمانی وجود دارد.
وی همچنین با اشاره به لزوم مدیریت پسماندها، یادآورشد: امروز با صرف هزینه های گزاف انواع زباله های شهری، فاضلاب، چوب و زائدات کشاورزی، پسماندهای دامی و پسماندهای صنایع غذایی جمع آوری و دفن می شوند؛ این در حالی است که در بسیاری مناطق به دلیل نبود علم آن، دفن غیربهداشتی انجام می شود.
این عضو هیات مدیره سانا افزود: تولید برق به عنوان یک فناوری، یکی از حلقه های مدیریت پسماند در کشورهای مختلف به شمار می رود و با وجود فعالیت بیش از 20 میلیون واحد بیوگاز در جهان، بیش از یکصد هزار مگاوات برق با فناوری های مختلف نیروگاه های زباله سوز، سیستم های بیوگاز و ... تولید می شود.
وی خاطرنشان ساخت: از هر کیلوگرم ماده خشک زباله های شهری می توان با استفاده از فناوری هضم بی هوازی بین 450 تا 500 لیتر گاز و یک کیلو وات ساعت برق تولید کرد.
شعبانی کیا، سرانه تولید زباله شهروندان کشور را 800 گرم در روز اعلام کرد و گفت: از این طریق امکان تولید 800 تا یک هزار مگاوات انرژی در نیروگاه زباله سوز وجود دارد و در صورتی که پسماندهای کشاورزی، ضایعات صنایع غذایی و فوضلات دامی را به آن اضافه کنیم، این رقم فراتر خواهد رفت.
وی یادآور شد: در اروپای غربی، تصفیه خانه های فاضلاب و واحدهای صنایع غذایی موظف به استفاده از واحدهای بی هوازی برای تولید انرژی از پسماندها هستند.
معاون فنی و اجرایی سانا با اشاره به پتانسیل های مناسب کشورمان در این زمینه، تاکید کرد: توسعه سیستم های تجدیدپذیر باید با حمایت دولت و مبتنی بر مشارکت بخش خصوصی انجام شود.
وی افزود: ماده 61 قانون اصلاح الگوی مصرف، وزارت نیرو را مکلف کرده که برق تولیدی تجدیدپذیرها را با نرخ تضمینی و با قراردادهای 20 ساله خریداری کند.
به گفته این مقام مسئول، مشوقی در این زمینه داده شده که اگر سرمایه گذار بخش خصوصی از تجهیزات ساخت داخل استفاده کند، 30 درصد بر قیمت خرید برق تولیدی اش افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: تدوین اطلس انرژی بادی ایران، معرفی مناطق پُرپتانسیل انرژی های تجدیدپذیر، تدوین استانداردهای مورد نیاز برای ساماندهی تجهیزات در حوزه تجدیدپذیرها و حمایت از متقاضیان در دستور کار سازمان انرژی های نو ایران است.

** تعیین نرخ تضمینی خرید برق تجدیدپذیرها
این مقام مسئول سانا در ادامه به ورود وزارت نیرو به مقوله انرژی های تجدیدپذیر از حدود 20 سال پیش اشاره و یادآوری کرد: در دهه نخست (دهه 70)، دولتی ها و بخش خصوصی اصلا اعتقادی به تامین برق از انرژی های نو نداشتند، اما در دهه دوم (دهه 80) همراهی با سازمان انرژی های نو ایران بیشتر شد و اعتبارات و تخصیص های مالی در قالب ایجاد چند نمونه و پایلوت در کشور تعلق گرفت.
وی، دهه سوم (از سال 89 به بعد) را دوره ای توصیف کرد که همراهی با این موضوع بیشتر شد و بویژه با اجرای قانون اصلاح الگوی مصرف، توسعه تجدیدپذیرها قوت گرفت.
شعبانی کیا با بیان اینکه بخش خصوصی خواستار ثبات قوانین و مقررات در مقوله خرید تضمینی برق تجدیدپذیرهاست، تصریح کرد: تا زمانی که نرخ سوخت های فسیلی در اختیار شهروندان واقعی نشود، بهینه سازی مصرف سوخت و توسعه تجدیدپذیرها با دشواری همراه است و لایه های مختلف اجتماع در برابر آن مقاومت می کنند.
وی یادآوری کرد: میزان سوخت صرفه جویی شده، هزینه تبدیل انرژی و هزینه های زیست محیطی، پارامترهای تعیین نرخ تضمینی خرید تجدیدپذیرها هستند.
معاون فنی و اجرایی سازمان انرژی های نو ایران اظهار داشت: در حالی که پیشتر سازمان حفاظت محیط زیست، هزینه های زیست محیطی را در این مقوله 1500 ریال بابت هر کیلو وات ساعت برق تولیدی اعلام کرده بود، اما اکنون آن را به 680 ریال کاهش داده است.
وی خاطرنشان ساخت: با این حال هنوز نرخ خرید تضمینی برق در ایران نسبت به بسیاری کشورها، جذاب است و دولت با وجود همه مشکلات موجود در تعیین نرخ خوب عمل کرده و باید همه دستگاه ها کمک کنند تا نرخ های جدید اعلامی تثبیت شود.
شعبانی کیا ادامه داد: اینک در سازمان انرژی های نو، بوروکراسی اداری به حداقل رسیده و مجوز مورد نیاز برای فعالیت متقاضیان در کمتر از پنج روز صادر می شود.
وی اضافه کرد: در مقابل، سرمایه گذاران 6 ماه فرصت دارند مجوز زیست محیطی، مجوز اتصال به شبکه و موافقت زمین طرح خود را برای سانا بیاورند و پس از آن در یک هفته براساس مبلغی که وزارت نیرو اعلام کرده، قرارداد منعقد و به مدت 20 سال، سالیانه متناسب با نرخ ارز و نرخ تورم تعدیل می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اعتراض های برخی افراد به قیمت ها، خاطرنشان ساخت: افردی که اعتراض داشته اند، فقط حاشیه سودشان کاهش داشته و قیمت های اعلام شده وزارت نیرو کماکان جذاب است.
وی یادآوری کرد: امسال وزارت نیرو موفق به انعقاد یکهزار مگاوات قرارداد خرید برق شده است.
شعبانی کیا به برخی اقدام ها در این زمینه اشاره کرد و گفت: تدوین استاندارد و اطلس انرژی های تجدیدپذیر، ابلاغیه خرید برق از نیروگاه های کوچک و بزرگ و آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی در خارج از سازمان انرژی های نو از جمله این اقدامات بوده است.
وی با یادآوری مجموع ظرفیت ایجاد شده نیروگاه های تجدیدپذیر کشور از آغاز تا پارسال که فقط 250 مگاوات بوده، یادآورشد: امسال برای ایجاد یکصد مگاوات نیروگاه برنامه ریزی شده که تاکنون 60 مگاوات آن ایجاد و برق تولیدی به شبکه سراسری تزریق شده است.
این مقام مسئول سانا اضافه کرد: برنامه ریزی وزارت نیرو در این زمینه، ایجاد ظرفیت 300 مگاواتی در سال آینده، 700 مگاوات در سال 97، یگهزار مگاواتی در سال 98 و در مجموع بین پنج هزار تا هفت هزار و 500 مگاوات در برنامه پنجساله ششم است.
به گزارش ایرنا، پیشتر «حمید چیت چیان» وزیر نیرو در پاسخ به ایرنا درباره گلایه سرمایه گذاران این حوزه از کاهش چندباره قیمت خرید برق تضمینی تجدیدپذیرها، گفته بود، توسعه روزافزون فناوری های جدید (که کاهش هزینه ها را به دنبال داشته) و کاهش شدید قیمت های نفت و انرژی های فسیلی به این افت قیمت دامن زده است.
به گفته وی، این موضوع در کشوری همچون آلمان نیز سابقه داشته و این کشور که زمانی هر کیلو وات ساعت برق تولیدی خورشیدی را 28 سنت یورو خریداری می کرد، اکنون فقط 6.5 سنت یورو بابت آن به تولیدکنندگان می پردازد.
وزیر نیرو تاکید کرد: با این وجود قیمت های کنونی، خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها هنوز برای سرمایه گذاران جذاب و اقتصادی است.

 


چین بزرگ‌ترین تولید کننده انرژی خورشیدی در جهان است


انرژی خورشیدی

چین سابقه خوبی در زمینه استفاده از انرژی‌های پاک ندارد و همیشه درگیر مشکلات آلودگی هوا بوده است و همچنان نیز به انرژی ذغال‌سنگ وابسته است. اما به نظر می‌رسد که این کشور در حال تغییر رویه خود در استفاده از انرژی است چنانچه به تازگی به بزرگ‌ترین تولیدکننده انرژی خورشیدی یا انرژی پاک تبدیل شده است.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، اداره ملی انرژی چین (NEA) به تازگی اعلام کرده است که تولید انرژی خورشیدی در این کشور در سال 2016 به دو برابر میزان قبلش رسیده است و تا پایان امسال میلادی به 77/42 گیگاوات خواهد رسید.

همین امر موجب شده است که چین لقب بزرگ‌ترین تولیدکننده انرژی خورشیدی جهان را از لحاظ ظرفیت از آن خود کند. با این حال، هم‌اکنون انرژی خورشیدی تنها یک درصد از کل انرژی خروجی چین را تشکیل می‌دهد. به همین دلیل NEA قصد دارد تا سال 2020 میلادی 110 گیگاوات دیگر نیز به توان تولید انرژی خورشیدی خود اضافه کند و به این ترتیب این انرژی پاک نقش بسیار مهم‌تری در چین ایفا خواهد کرد.

این افزایش ظرفیت تولید انرژی خورشیدی به این کشور کمک خواهد کرد که تا سال 2030، میزان مصرف سوخت‌های غیرفسیلی را از 11 درصد به 20 درصد افزایش دهد.

هر کشوری نمی‌تواند در زمینه توسعه ظرفیت تولید انرژی خورشیدی با چین رقابت کند. حتی اگر از مزیت پرجمعیتی آن فاکتور بگیریم، چین مناطق وسیعی دارد که مزارع خورشیدی نام دارند و در آنها انرژی خورشیدی تولید و ذخیره می‌شود.

کشورهایی مثل آمریکا راه درازی دارد تا در این زمینه به چین برسد و باید تلاش زیادی در این زمینه بکند و سیاست‌هایی را اتخاذ کند که هر بیشتر اتکا به صنایع مبتنی بر سوخت فسیلی را کاهش دهد.