طبق پیش بینی های به عمل آمده محققان به این مهم دست یافتند که طی سه سال آینده مردم سراسر دنیا می تواند مصر نفت و ذغال سنگ را کنار بگذارد، البته نه به خاطر اینکه ذخایر آن به اتمام میرسد بلکه به این دلیل که قیمت انرژی خورشیدی و خودروهای الکتریکی در حال کاهش است و سیاستهای آب و هوایی قویتری در جهان وجود دارد.
به گزارش زیست آنلاین و به نقل از انجمن انرژی های تجدید پذیر، طی ۷ سال گذشته هزینه پنلهای خورشیدی تا ۸۵ درصد کاهش یافته است. کاهش قیمت آنها سبب شد که نصبهای خورشیدی در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به بیشترین تعداد خود برسد. هزینه باتریهای لیتیومی از سال ۲۰۱۵، ۶۵ درصد کاهش یافته است.هر دوی این تغییرات به سرعت انجام یافته.و از طرفی ابر خازنها با عمر طولانی به کمک باطریها آمدند. و مدلهای بازار انرژی که در حال حاضر وجود دارد دیگر قدیمی شده است.
موسسه اکسون در چشم انداز انرژی در سال ۲۰۱۷ پیشبینی کرد که ترکیبات
انرژی در سال ۲۰۴۰ بسیار شبیه شرایط امروز است: زیر سلطه نفت و گاز، زغال
سنگ کمتر و مقداری افزایش در انرژیهای تجدیدپذیر.
این مطالعه جدید از این ایده حمایت میکند که سوختهای فسیلی دیگر یک
سرمایهگذاری بد است. برخی از سناریوها نشان میدهد که طی یک دهه آینده ۱۰
درصد از بازار ممکن است از سوختهای فسیلی دور شوند. با تغییرات ۱۰ درصدی
صنعت سوختهای فسیلی در آمریکا فروخواهد پاشید.
توربینهای بادی جدید، شامل دو نوع اصلی با محور افقی و عمودی هستند. توربینهای بادی از 100 کیلووات تا چندین مگاوات انرژی تولید میکنند و معمولا به تعداد زیاد در مزارع بادی کنار یکدیگر قرار داده میشوند. البته توربینهای زیر 100 کیلووات نیز در خانهها برای پمپاژ آب یا مصارف ساده استفاده میشوند.
زیست آنلاین- انرژی ،باد به عنوان منبع تمیز و تجدیدپذیر در هر جای جهان میتواند به فرآیند تولید انرژی کمک کند. باد، نوعی انرژی خورشیدی به شمار میرود که در نتیجه ناهمگونی دمای جو، بینظمیهای سطح زمین و گردش زمین ایجاد میشود امروز مزارع توربینهای بادی در جهان از روشهای سودمند تولید انرژی برای انسان و محیط زیست به شمار میرود.
توربینهای بادی چطور برق تولید میکنند ؟
توربینهای بادی جدید، شامل دو نوع اصلی با محور افقی و عمودی هستند. توربینهای بادی از 100 کیلووات تا چندین مگاوات انرژی تولید میکنند و معمولا به تعداد زیاد در مزارع بادی کنار یکدیگر قرار داده میشوند. البته توربینهای زیر 100 کیلووات نیز در خانهها برای پمپاژ آب یا مصارف ساده استفاده میشوند.
توربینهای بادی الهام گرفته از بال مرغ مگسخوار
مرغ مگسخوار در طبیعت از پرندگانی است که به دلیل شکل آیرودینامیک بالها میتواند بیشترین میزان تولید انرژی را داشته باشد. همچنین این پرنده میتواند مدت زمان طولانی در هوا شناور بماند.
توربینهای بادی انواع مختلفی دارند، اکنون یک شرکت تونسی، توربینهایی بادی طراحی کرده است که تیغههای آن از شکل بالهای مرغ مگسخوار الهام گرفته شده است. تیغههای نوسانی دوتایی این توربین همچون بالهای مرغ مگسخوار هنگامی که در هوا معلق است، در هشت جهت حرکت و برق تولید میکند.
تیغههای این توربین از جنس فیبر کربن و 6/1 متر طول دارد و با وجود این که از توربینهای سه تیغه معمول کوچکتر است، محیط 5/3 متری را پوشش میدهد و میتواند در مناطق مسکونی هم استفاده شود.
توربینهای بادی عظیم رکورد تولید انرژی را ثبت میکنند
بتازگی یک شرکت دانمارکی از توربینهایی بادی رونمایی کرده است که در یک بازه زمانی 24 ساعته به صورت آزمایشی 216هزار کیلووات ساعت انرژی تولید میکند. ارتفاع این توربین، 220 متر است و هر یک از تیغهها 80 متر طول دارد. هرچه ابعاد این توربینها بزرگتر باشد، هزینه نصب، راهاندازی و نگهداری آنها برای تولید هر کیلووات برق کاهش پیدا میکند. یکی دیگر از مزایای این توربین این است که بعد از طول عمر 25 ساله تا 80 درصد قابل بازیافت است.
توربینهای بادی هلیمی شناور
در حالی که همه توربینهای بادی در دریا یا خشکی ساخته شدهاند، توربینهای خلاقانه مدرنی طراحی شده که در آسمان شناور میماند. نخستین توربین بادی هوابرد سال 1393/ 2014 در منطقه آلاسکا به شکل یک بالن هلیمی به هوا فرستاده شد. توربین شناور در آسمان به دلیل سرعت بیشتر باد ،پنج تا هشت بار قدرتمندتر از زمین عمل میکند.
مزارع بادی در ایران
اکنون در ایران 9 مزرعه بادی وجود دارد که در مجموع، 151 مگاوات انرژی
تولید میکنند. این نیروگاهها در شهرهای منجیل، بینالود، خواف، تاکستان،
زابل، ماهشهر، شیراز، اصفهان، تبریز و اردبیل قرار دارند. توان نیروگاه
بادی منجیل در استان گیلان 8/100 مگاوات و توان نیروگاه بادی بینالود در
خراسان رضوی 2/28 مگاوات است.
منبع:انجمن انرژیهای تجدید پذیر
ترابر نیوز: ![]()
«اکبر شعبانی کیا» در گفت وگو با ایرنا افزود: محدودیت منابع انرژی و
مشکلات ناشی از مصرف سوخت سبب شده تا شاهد بازگشایی سرفصل انرژی های
تجدیدپذیر در برنامه انرژی بسیاری از کشورها باشیم.
|
چین سابقه خوبی در زمینه استفاده از انرژیهای پاک ندارد و همیشه درگیر مشکلات آلودگی هوا بوده است و همچنان نیز به انرژی ذغالسنگ وابسته است. اما به نظر میرسد که این کشور در حال تغییر رویه خود در استفاده از انرژی است چنانچه به تازگی به بزرگترین تولیدکننده انرژی خورشیدی یا انرژی پاک تبدیل شده است.
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، اداره ملی انرژی چین (NEA) به تازگی اعلام کرده است که تولید انرژی خورشیدی در این کشور در سال 2016 به دو برابر میزان قبلش رسیده است و تا پایان امسال میلادی به 77/42 گیگاوات خواهد رسید.
همین امر موجب شده است که چین لقب بزرگترین تولیدکننده انرژی خورشیدی جهان را از لحاظ ظرفیت از آن خود کند. با این حال، هماکنون انرژی خورشیدی تنها یک درصد از کل انرژی خروجی چین را تشکیل میدهد. به همین دلیل NEA قصد دارد تا سال 2020 میلادی 110 گیگاوات دیگر نیز به توان تولید انرژی خورشیدی خود اضافه کند و به این ترتیب این انرژی پاک نقش بسیار مهمتری در چین ایفا خواهد کرد.
این افزایش ظرفیت تولید انرژی خورشیدی به این کشور کمک خواهد کرد که تا سال 2030، میزان مصرف سوختهای غیرفسیلی را از 11 درصد به 20 درصد افزایش دهد.
هر کشوری نمیتواند در زمینه توسعه ظرفیت تولید انرژی خورشیدی با چین رقابت کند. حتی اگر از مزیت پرجمعیتی آن فاکتور بگیریم، چین مناطق وسیعی دارد که مزارع خورشیدی نام دارند و در آنها انرژی خورشیدی تولید و ذخیره میشود.
کشورهایی مثل آمریکا راه درازی دارد تا در این زمینه به چین برسد و باید تلاش زیادی در این زمینه بکند و سیاستهایی را اتخاذ کند که هر بیشتر اتکا به صنایع مبتنی بر سوخت فسیلی را کاهش دهد.