1-ابتدا پایه ای از نبشی فلزی سوراخ داریا سپری شماره 4 با زاویه 30 درجه از
زمین بسازید بطوریکه پائین ترین نقطه اتکائ پنل از زمین حداقل 30
سانتیمتر فاصله داشته باشد.تا از برف و گرد وخاک در امان باشد.
2-پایه را روی پشت بام یا در مکان بلندی که سایه اشیائ دیگر روی
آن قرار نگیرد . رو به سمت جنوب شرقی محکم کنید .
3- پنل خورشیدی را روی آن با پیج ببندید طوریکه جعبه پشت پنل
بالا قرار بگیرد.
4- دو رشته سیم از جعبه بیرون آمده دقت کنید مثبت به مثبت شارژ کنترلر ومنفی به منفی شارژ کنترلر نصب و از آن به مثبت
باطری و منفی نیز به قطب منفی باطری وصل گردد.
5- از باطری می توانید توسط کلید به مصرف کننده 12 ولت وصل
کنید. ویا به مبدل 12 ولت به 220 ولت و مصرف کننده . باید توجه
داشته باشید وسایل دی سی حتما مثبت و منفی آنها رعایت شود .
6- از طلوع تا غروب آفتاب پنل ها ی خورشدی حتی روزهای ابری
هم بمیزان کمتری برق تولید میکنند .
7- پنل ها به تعمیر ونگهداری نیاز ندارند . ولی هر از گاهی آب باطری
ها کنترل شود . بهتر است از باطری های سیلد خشک U P S یا مخابراتی استفاده کنید زیرا عمر طولانی تر دارند .و باطری را در معرض سرما وآفتاب قرار ندهید .
و فاصله آنها با پنل و مصرف کننده زیاد نباشد .
8-نکته مهم:در هنگام نصب .اول باطری را به شارژ کنترل وصل نمائید .و سپس شارژ کنترل را به پنل خورشیدی متصل نمائید.زیرا اگر بالعکس عمل نمائید احتمال صدمه دیدن شارژ کنترل زیاد است.و زمانیکه میخواهید سیستم را باز کنید .اول برق پنل را قطع نمائید.
9-اگر هنگام نصب مثبت و منفی را جا بجا ببندید سیستم بشدت آسیب می بیند.!!برای این کار از تست لامپ 12 ولت LEDو یا ولت متر دیجیتال کمک بگیرید.
10-اینورتر های متصل به شبکه برق شهری قادر هستند.مستقیما برق 220 ولت را بصورت کاملا اتوماتیک به شبکه برق شهری بالانس و متصل کنند..
عمر تقریبی پنل حدود سی سال است . و مدت یک سال ضمانت تعویض دارند/
پارس سولار. برق خورشیدی آفتاب الکتریک-****&تلفن09177196296--09391236296
http://parssolar.ir
پنل های خورشیدی بر چند قسم است:
تولید انرژی الکتریکی از انرژی تابشی خورشید در تمامی انواع سلولهای خورشیدی بر پایه «اثر فتوولتاییک» می باشد که به طور خلاصه، از تحریک الکترونهای لایه ظرفیت یک نیمههادی توسط فوتونهای نور و انتقال آنها از لایه ظرفیت به لایه هدایت انجام میپذیرد.
به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم،محققان دانشگاه استنفورد آمریکا وسیله بسیار کوچکی را در ابعاد یک سانتیمتر در دو سانتیمتر ابداع کرده اند که در واقع نصف اندازه یک تمبر است و قادر به از بین بردن آلودگی آب با سرعت بالا است.این وسیله کوچک که به قرص تصفیه آب معروف است، انرژی مورد نیاز خود را از تشعشعات خورشید تامین می کند.
این ابداع جدید می تواند وسیله ای برای تصفیه آب بدون بهره بردن از سایر سوخت ها باشد. برای مثال جایگزین روش جوشاندن آب یا استفاده از اشعه ماورا بنفش برای تصفیه آب است.
البته وسایل دیگری برای تصفیه آب وجود دارد که از تشعشعات خورشید استفاده می کنند اما فقط از اشعه ماوراء بنفش انرژی خود را تامین می کنند که این باعث می شود فرآیند تصفیه آب ساعت ها به طول انجامد این در حالی است که قرص تصفیه آب محققان دانشگاه استنفورد ظرف فقط چند دقیقه این کار را انجام می دهد.
به گفته محققان آمریکا، سهم اشعه ماورا بنفش در این وسیله 4 درصد از کل انرژی خورشیدی است. این قرص شیشه ای از مس و nanoflakes تشکیل شده است که nanoflakes باعث فعل و انفعال شیمیایی برای از بین بردن میکروب ها می شوند.
این وسیله منحصر به فرد ظرف مدت 20 دقیقه 99.999 باکتری ها را در 25 میلی لیتر آب از بین می برد.
نتیجه این تحقیق در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده است.
آفتاب الکتریک, 09391236296
Http://parssolar.ir
درباره انرژی خورشیدی و کاربردهای آن چه میدانید؟
دانشکده خورشیدی برگزار کننده کلاس های آموزشی رایگان انرژی خورشیدی
علاقه مندان تلفن همراه در نمایشگاه موبایل شانگهای، شاهد یک باتری جدید بودند که شاید بتوان آن را رقیب جدی فناوری یون لیتیم قلمداد کرد. این باتری جدید که به سرعت شارژ می شود محصول شرکت Zap&Go است که می تواند نسل جدیدی در ساخت باتری ها باشد. این باتری از ابرخازن های گرافنی بهره مند است و می تواند جایگزین میلیاردها باتری یون لیتیم در ادوات الکترونیکی باشد.
آنچه که شگفت آور بود این است که این باتری قادر است در مدت کمتر از 5 دقیقه شارژ شود؛ چنین ویژگی می تواند چالشی برای باتری های یون لیتیم فعلی باشد.
بنابراین گزارش، وزارت نیرو در این باره به نقل از علیرضا صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی نوشته است: "پس از ماه ها تلاش و پیگیری برای رفع موانع سرمایه گذاری، سرانجام قرارداد مرحله نخست ساخت بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت 30 مگاوات به امضای سازمان انرژی های نو ایران (سانا) رسید. برای ساخت این نیروگاه 30 مگاواتی خورشیدی 40 میلیون یورو معادل یک هزار و 200 میلیارد ریال هزینه خواهد شد. این نیروگاه با مشارکت و سرمایه گذاری مستقیم کشورهای سوئیس و ایتالیا ساخته خواهد شد و به گفته سرمایه گذاران این پروژه، عملیات اجرایی در سه تا چهار هفته آینده آغاز می شود. زمین 60 هکتاری در ضلع غربی کارخانه «آلومینای جاجرم» که در مجاورت پست 400 کیلوولت این شهرستان قرار دارد، برای ساخت پروژه در نظر گرفته شده است."
این گزارش می افزاید: دی ماه سال گذشته نیز در حاشیه برگزاری همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری شهر خلاق اصفهان قراردادی با یک شرکت آلمانی برای راه اندازی بزرگترین نیروگاه خورشیدی بسته شد. ایرنا به نقل از اشتون جی فلورینگ، نماینده شرکت آلمانی سرمایه گذار در اصفهان در مراسم اختتامیه همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری شهر خلاق اصفهان اعلام کرده بود که: "آلمان تجربه ای غنی در تولید انرژی های پاک دارد و علاقه مند است تا این فناوری را در تمامی جهان عرضه کند. ایران با وجود دسترسی به سوخت های فسیلی، قانون انرژی های پاک را مورد حمایت قرار داده که این امر فرصتی برای بهره مندی از این منبع انرژی است. اصفهان به غایت از موهبت تابش های خورشیدی بهره مند است و این امکان بستری بسیار مناسب برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی است. در نیروگاه های خورشیدی از یک کیلووات تابش خورشیدی دوهزار کیلووات انرژی پاک تولید می شود و از انتشار یکهزار و 200 کیلوگرم دی اکسید کربن به محیط زیست جلوگیری می کند. طرح نیروگاه خورشیدی در منطقه سگزی با ضمانت بلند مدت 30 ساله عرضه خواهد شد که از انتشار یکهزار و 130 کیلوگرم دی اکسید کربن به محیط زیست جلوگیری می کند. انرژی تولید شده در نیروگاه خورشیدی سگزی 475 هزار خانه را در طول 30 سال آینده از نعمت انرژی پاک بهره مند می سازد که ما با حمایت صمیمانه اعضای شهرداری اصفهان این طرح را به مرحله اجرا می گذاریم."
یادآور می شود: نیروگاه خورشیدی تبریز، یکی از نیروگاههای ایران با ظرفیت تولید اسمی ۵۰.۴ کیلووات است که در استان آذربایجان شرقی شهر تبریز قرار دارد. این نیروگاه از نوع هیبریدی (بادی و خورشیدی) است. نیروگاه خورشیدی شامل ۲۵۲ پنل فتوولتائیک ۲۰۰ واتی به قدرت اسمی ۵۰.۴ کیلووات است که در محوطه ساختمان ستادی شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان شرقی نصب شده است. این نیروگاه دارای سه دستگاه اینورتر متصل به شبکه به همراه سیستم های داده برداری، مانیتورینگ، ثبت و نمایش اطلاعات است که قادر است سالانه حدود ۸۰۰۰۰ کیلووات ساعت انرژی برق تولید و به شبکه توزیع تزریق کند. نیروگاه هیبریدی (بادی و خورشیدی) هم شامل یک توربین بادی به ظرفیت ۶۰۰ وات، ۲ پنل فتوولتائیک۲۰۰ واتی به همراه یک بانک باطری به ظرفیت ۲۰۰ آمپرساعت و با توان سالانه ۱۵۰۰ کیلووات است که بخشی از روشنایی ورودی شرکت را تولید می کند.۲ دستگاه توربین بادی هم به ظرفیت ۵ کیلووات در محوطه ساختمانی شرکت نصب شده که قادر خواهد بود سالانه ۴۰۰۰۰ کیلووات ساعت انرژی تولید کند. نیروگاه فتوولتائیک دو منظوره این شرکت بیش از ۳۰ درصد برق مصرفی ساختمان ستادی شرکت را تامین می کند.
نیروگاه خورشیدی بیرجند معروف به نیروگاه خورشیدی دانشگاه بیرجند (بیرجند، بهرهبرداری ۸ مهر ۱۳۹۱) یکی از نیروگاههای ایران از نوع خورشیدی است که با استفاده از صفحات خورشیدی (فتوولتاتیک) ساختهشده از سلول خورشیدی و ظرفیت تولید ۲۴ کیلووات کار میکند. این نیروگاه از نوع نیروگاه فتوولتائیک متصل به شبکه همراه با ردیاب خورشیدی (تراکر (tracer) است. در حال حاضر ظرفیت فعلی این نیروگاه ۲۰ کیلووات است که ۱۵ کیلووات متصل به شبکه (ongrid) و ۵ کیلووات به صورت جدای از شبکه (ofgrid) است که با بهرهبرداری از فاز دوم، در مجموع ۲۴ کیلووات برق تولید خواهد شد. همچنین، ردیاب خورشیدی (تراکر) که در فاز دوم نصب میشود توسط محققین گروه برق و کامپیوتر با همکاری گروه مکانیک دانشگاه بیرجند طراحی و اجرا شدهاست. از سال ۱۳۹۱ تا مهر ۱۳۹۲ حدود ۳۰ مگاواتساعت برق در این نیروگاه تولید شدهاست.
نیروگاه خورشیدی شیراز (تأسیس ۱۳۸۷)، یکی از نیروگاههای ایران و نخستین نمونه از نوع خورشیدی سهموی خطی است که در ایران توسط متخصصان داخلی ساخته شدهاست. در حال حاضر توان این نیروگاه ۲۵۰ کیلووات است که در برنامه توسعه پنجم قرار به تامین ۵۰۰ کیلو وات میباشد. نیروگاه خورشیدی شیراز از ۴۸ عدد کلکتور سهموی در ۸ ردیف ۶ تایی تشکیل شدهاست که در راستای شمال- جنوب نصب گردیدهاست. طول هر کلکتور ۲۵ متر و دهانه آن ۴/۳ متر میباشد بر روی هر کلکتور ۶ عدد لوله جاذب استوانهای شکل با پوشش کرم سیاه یا سرمت میباشد که بوسیله شیشههای پیرکس پوشانده شدهاست. این لولهها در طول خط کانونی کلکتور قرار میگیرد. نیروگاه خورشیدی شیراز شامل ۴۸ عدد کلکتور، ۴۹۹۲ عدد آینه نصب شده بر روی کلکتورها، ۲۸۸ عدد لوله گیرنده میباشد. همچنین هر آینه تعداد ۴ عدد پایه سرامیکی و هر کلکتور ۴۱۶ عدد پایه سرامیکی دارد. مجموع تعداد پایه سرامیکی کل نیروگاه ۱۹۹۶۸ عدد میباشد. کل مجموعه بر روی سازههای نگهدارنده نصب شدهاست و توسط سیستمهای ردیابی با سیستم کنترلی خورشید را در طول روز تعقیب میکند.
نیروگاه خورشیدی طالقان، نیروگاه خورشیدی سمنان و نیروگاه خورشیدی هرمزگان از دیگر نیروگاههای خورشیدی ایران است.
حتما میدونید که 95 درصد مصرف آب کشور ما در بخش کشاورزی و 5 درصد در صنعت و شرب هست. وزیر عزیز کم مصرف کردن یا به عبارتی درست مصرف کردن تجهیزات نوین می خواهد. ابیاری کشاورزی رو پیشرفته کنید. ,و کلاسهای آموزشی در تلویزیون و تمامی جراید برای کشاورزان بگذارید.تا بدانند اولا کشتهای کم آب بر کدامند.ثانیا دولت با یارانه دادن آنها را ترویج کند.ثالثا .کشتهای پر مصرف مانند برنج-ذرت-چغندر-بجز نوار شمالی در بقیه کشور تعطیل شود.و رابعا کشتهای گلخانه ای که با کمترین آب و بازده بیشتر است ترویج شود.خامسا.کشوری که خشک است باید از انرژی خورشیدی بیشتر استفاده ودر جهت احیای صنعت بجای کشاورزی در مناطق جنوبی استفاده شود.و کشاورزان ورشکست شده در این کارگاهها مشغول بکار شوند.نه اینکه در حاشیه شهر ها رها شوند.!!!!!
وزیر نیرو هشدار داد که "ناچاریم در میزان مصرف آب تجدید نظر کنیم" به گفته او زیرا "ادامه
وضعیت موجود حیات انسان و ادامه تمدن ایرانی را مورد تهدید قرار میدهد."
حمید
چیت چیان که در نخستین کنفرانس ملی اقتصادی آب سخن می گفت، با اشاره به
اینکه تفاوت قابل توجهی در دیدگاه ها و رویکردهای سازمان های مختلف،
متفکران و صاحبنظران و مدیران مسئول در مورد اقتصاد آب وجود دارد، تاکید
کرد: «لازم است با همگرایی در زمینه های نظری بتوانیم به یک برنامه مشترک
ملی در خصوص آب و اقتصاد آب برسیم و آن را مبنای تصمیم گیری ها قرار دهیم.»
به
گفته وزیر نیرو ناچاریم در میزان مصرف آب تجدید نظر کنیم، زیرا ادامه
وضعیت موجود حیات انسان و ادامه تمدن ایرانی را مورد تهدید قرار میدهد.
وی
با انتقاد از قیمت کنونی آب در کشور اظهار کرد: «علامتی که قیمت کنونی آب
به مردم میدهد این است که هرچه بیشتر میتوانید مصرف کنید! کسی انگیزه ای
برای صرفه جویی ندارد.»
چیتچیان با اشاره به اینکه دو سوم ایران
در منطقه خشک است، گفت: «متوسط بارندگی کاهش یافته که یک سوم متوسط جهان
است؛ تغییر اقلیم موجب شده از نظر نوع شدت و مدت بارش کشور دچار تغییر جدی
شود و موجب شده دمای هوا به طور متوسط در کشور دو درجه سانتی گرد افزایش
یابد.»
وزیر نیرو با اشاره به فرهنگ اسلامی ایرانی مردم، افزود:
«فرهنگ ما فرهنگ احترام به آب است و در هیچ دینی مثل دین اسلام به این
صراحت به اسراف کنندگان هشدار داده نشده است. پس چرا به آن عمل نمیشود؟ به
نظر من مهمترین عامل قیمت آب است.»
به گفته این عضو دولت، تخصیص
بهینه ومدیریت درست منابع آب با سیاست های تبلیغی و تمنایی و بخشنامه
امکان پذیر نیست و تا زمانی که آب با قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان
قرار نگیرد مدیرت قابل کنترل نیست.
چیت چیان با اشاره به اینکه
"قیمت آب برای کشاورزی کمتر از یک بیستم یا 5 درصد قیمت واقعی است"، ادامه
داد: «از سوی دیگر، محصولات تولیدی با قیمت تضمینی از کشاورزان خریداری
میشود، قیمتی که بسیار بالاتر از قیمت جهانی است.»
وی با اشاره به
برنامههای انتقال آب در کشور، گفت: «برای تامین آب شرب مردم منابع موجود
در محل کفایت نمیکند و ناچار به اجرای برنامه های انتقال آب با هزینه های
بسیار بالا هستیم. اجرای چنین برنامههایی مستلزم افزایش هزینههای سرمایه
گذاری در صنعت آب است. این درحالی است که با گذشت ٤ ماه از سال هنوز
اعتبارات عمرانی در اختیار قرار نگرفته است.»
ایران سال هاست که با
بحران آب دست و پنجه نرم می کند. از زمستان سال گذشته بارها دستگاه های
مسئول از احتمال وقوع تنش آبی در کشور خبر دادند.
وضعیت بحران آب باعث شده است که درگیری ها بر سر انتقال آب در مناطق مختلف کشور رخ دهد.
آخرین این درگیری ها در بلداجی رخ داد شهر در چهار محال بختیاری که مخالفان انتقاد آب آن با پلیس درگیر شدند.
برخی کارشناسان معتقدند ایران در آستانه آغاز جنگ بر سر آب قرار دارد.
فیسبوک با موفقیت توانست هواپیمای بدون سرنشین خود را که با انرژی خورشیدی کار کرده و به مناطق دور دست اینترنت میرساند پس از دو سال مهندسی به پرواز در آورد.
این هواپیمای بدون سرنشین که Aquila نام دارد با موفقیت توانست اولین پرواز آزمایشی خود را پشت سر بگذارد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا؛این هواپیما در حدود 96 دقیقه در آسمان ماند و خدمه آن از زمین همه چیز را از سیستم اتوماتیک خلبانی تا آیرودینامیک و امواج رادیویی را آزمایش کردند.
شرکت فیسبوک اعلام کرد چیزیکه این هواپیما را از دیگر هواپیماهای موجود متمایز میکند، کاربرد آن و هدفی است که دنبال می کند.
در حال حاضر به دلیل نبودن اینترنت در مکانهای دور افتاده و محروم، شرکتهای مختلف از جمله فیسبوک به فکر راه حلی برای رفع این مشکل افتادند.
فیسبوک طی اقدامی نوآورانه از هواپیماهای خورشیدی برای رساندن اینترنت به این مناطق استفاده و تصریح کرد که این هواپیماها قادرند تا بدون نیاز به هیچ گونه سوخت گیری در حدود سه ماه در آسمان پرواز کرده و به مناطق محروم اینترنت برسانند.
پیشتر نیز شرکت فیسبوک پروازهای آزمایشی مختلفی را در مدل های کوچک تر این هواپیما انجام داد تا کارآیی آن را آزمایش و ارزیابی کند و در نهایت مدل اصلی این هواپیمای بدون سرنشین در آسمان به پرواز در آمد.
این شرکت ادعا میکند که این هواپیما قادر است اینترنت را از ارتفاع 182 کیلومتری و تا شعاع 50 کیلومتری به کاربران مشتاق برساند.
آنها می گویند که این هواپیما از فناوری لیزری و سیستمهای امواج میلیمتری برای ارسال اینترنت استفاده میکند.
این هواپیما بالهایی به اندازه هواپیماهای معمول داشته و از قابلیت مصرف بهینه انرژی برخوردار است . جنس بالهای آن از فیبر کربن بوده که استقامت بسیار زیادی در مقایسه با فلز دارد و از مزایای دیگر آن وزن سبک است که به مراتب بسیار کمتر از هواپیماهای معمولی است. انرژی این هواپیمای بدون سرنشین در طول روز از نور خورشید و در طول شب از انرژی خورشیدی ذخیره شده در طول روز تامین میشود.
فیسبوک اعلام کرد که در ماههای آینده پروازهای آزمایشی دیگری نیز برای برطرف کردن تمام نقاط ضعف این هواپیما صورت خواهد گرفت. زاکربرگ، مدیر عامل این شرکت اعلام کرد که قصد دارد تا تعداد کاربران فیسبوک را تا سال 2030 به 5 میلیارد نفر برساند.
آنها بر این باورند که این هواپیماها نقش به سزایی در افزایش تعداد این کاربران خواهد داشت.
دیکسون گفت: WINDEURO امکان ارتقای تولید انرژی از تجدیدپذیرها در ایران به 6 برابر میزان کنونی را دارد. |
پیام نفت: گیلس دیکسون مدیر عامل انجمن علمی انرژی بادی اروپا در گفتوگو با ایلنا با اشاره به پتانسیل بالای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در ایران گفت: پتانسیل انرژیهای تجدید پذیر بخصوص انرژی بادی در ایران خیلی زیاد و حتی بیشتر از اروپاست و ما امیدواریم که بتوانیم کمک کنیم در حد کافی روی این پتانسیل سرمایه گذاری شود. وی درباره کمک این انجمن جهت ارتقای بکارگیری انرژی تجدیدپذیر در ایران اظهار داشت: کمک ما به این صورت است که بزرگترین سازندگان و پشتیبانهای توربینهای بادی که عضو این انجمن هستند را وارد ایران کنیم تا بتوانند پتانسیل انرژی بادی را در ایران در حد ۳۰ گیگابایت در مارکت برسانند. دیکسون خاطرنشان کرد: یعنی windeuro معتقد است که ۶ برابر آنچه در ایران تارگت گذاشته شده باید انرژی بادی در ایران ایجاد شود. وی یادآور شد: ایران در زمینه انرژی خورشیدی نیز پتانسیل خوبی دارد و کشوری است که میتواند از انواع و اقسام انرژی استفاده کند. مدیر عامل انجمن علمی انرژی بادی اروپا همچنین اظهار داشت: با توجه به وزش خوب باد در ایران قیمت تولید برق از این آن میتواند بسیار پایین بیاید و حتی کمتر از اروپا و تا نرخ ۶۰ یورو سنت هم برسد. |