انرژى خورشیدی پاک+Solar Energy

انرژی های نو -برق خورشیدی-- وسایل جانبی-09177196296

انرژى خورشیدی پاک+Solar Energy

انرژی های نو -برق خورشیدی-- وسایل جانبی-09177196296

سرمایه گذاری کشورهای حوزه خلیج فارس در زمینه انرژی


به گزارش روز شنبه ایرنا مجله معتبر 'کونستراکشن ویک' با انتشار گزارشی در این زمینه به نقل از منابع اقتصادی در کشورهای شورای همکاری نوشت : کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تا سال 2020 باید 69 گیگا وات به حجم توانایی خود در تولید برق بیفزایند و این خود نیازمند سرمایه گذاریهای بسیار کلان است .
کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به دلیل عدم دستیابی به منابع آب شیرین هزینه های کلانی را بابت تصفیه آب پرداخت می کنند ،لذا تولید برق در نیروگاهها نیز هزینه زیادی را برای آنها دربرداشته است .
در همین راستا شرکت ملی نفت کویت همچنین در نظر دارد که 15 درصد از حجم انرژی مورد نیاز برق خود را از طریق انرژی خورشیدی تامین کند.
کویت سال گذشته اعلام کرد که قصد دارد تا سال 2030، بیش از پانزده درصد از تقاضای انرژی خود را از طریق انرژی­های تجدید پذیر تامین کند. مصرف انرژی در کویت و سایر مناطق خلیج فارس به سرعت رو به افزایش است.
مقام های دولت کویت همچنین با تاکید بر اجرای 3 طرح بزرگ تولید برق و تصفیه آب شرب در این کشور اعلام کرده اند در سال 2017 با ارائه پیشنهاد های جذب سرمایه، این کشور به یکی از بازارهای مهم منطقه در زمینه انرژی تبدیل می شود.

پیش‌بینی‌های عجیب گراهام‌بل .در باره انرژی خورشید.و امواج دریا

هر شهر از فضای وسیعی مانند سقف خانه‌ها برخوردار است که در معرض نور خورشید قرار دارند، دلیلی وجود ندارد که از این فضاها برای نصب دستگاه‌های خورشیدی و جذب انرژی پرتوهای خورشید استفاده نکنیم

الکساندر گراهام‌بل به دلیل ابداع اولین تلفن کاربردی جهان به شهرت زیادی دست یافت، اما نبوغ او تنها به ابداعات انقلابی محدود نبود.

 
 بل نه تنها بحران انرژی امروز زمین را پیش‌بینی کرده‌است،‌بلکه برای حل این بحران راه‌حلی نیز ارائه داد‌ه‌است: استفاده از صفحات خورشیدی و سوخت زیستی.
 
بل در مقاله‌ای که در سال 1917، یعنی 100 سال پیش در مجله نشنال جئوگرافیک چاپ کرد درباره استفاده خارج از کنترل سوخت‌های فسیلی توسط انسان پیش‌بینی عجیبی کرده‌‌است و هشدار داده که این روند باعث می‌شود زمین به یک گرم‌خانه تبدیل شود.
 
براساس بیوگرافی که با همکاری یکی از نوادگان بل به نام ادوین گروسونور نوشته شده‌است، تعدادی از دانشمندان در حدود یک قرن پیش درباره تاثیرات اقلیمی آلودگی هوا اظهار نظر کرده‌اند اما بل با پیش‌بینی گرم‌خانه خود چند گام از تمامی هم دوره‌های خود جلوتر رفته و با آنها به مخالفت پرداخت.
 
به گفته گروسونور در آن دوران چند دانشمند براین باور بودند آلودگی هوا در سال 1917 به معنی سردتر شدن زمین است زیرا به اعتقاد آنها آلودگی هوا مانع از رسیدن پرتوهای خورشید به سطح زمین می‌شدند. اما بل کاملا متفاوت می‌اندیشید، به اعتقاد وی اگرچه بخشی از حرارت خورشید به واسطه این پدیده از دست می‌رود،‌ اما در مقابل بخشی از حرارت زمین نیز که در حالت عادی به فضا تابانده می‌شود، روی سطح سیاره به دام می‌افتد و نوعی تاثیر گلخانه‌ای ایجاد خواهد شد که نتیجه نهایی آن این است که گلخانه به یک گرم‌خانه تبدیل خواهد شد.
 
اگرچه به نظر می‌آید بل اولین فردی باشد که عبارت تاثیر گلخانه‌ای را ابداع کرده باشد،‌اما در اصل این عبارت درحدود یک دهه پیش از وی توسط دانشمندی بریتانیایی به نام جان هنری پوینتینگ استفاده شده‌بود. وی در سال 1909 از این عبارت برای اشاره به تاثیر پوشانندگی آلودگی هوا استفاده کرد.
 
بل در مطلبی که در نشنال جئوگرافیک چاپ شد، پیش‌بینی کرده که انسان از مصرف سوخت‌های فسیلی دست نخواهد کشید تا زمانی که تمامی منابع آن به اتمام برسند. به گفته وی هیچ یک از این منابع قابل احیا نیستند و زمانی که به پایان برسند جایگزینی نخواهند داشت مگر اینکه از انرژی امواج و جزر و مد یا انرژی پرتوهای خورشیدی به عنوان منبع انرژی استفاده شود.
 
بل در این مطلب به نحوه استفاده از انرژی خورشیدی اشاره کرده‌است:هر شهر از فضای وسیعی مانند سقف خانه‌ها برخوردار است که در معرض نور خورشید قرار دارند، دلیلی وجود ندارد که از این فضاها برای نصب دستگاه‌های خورشیدی و جذب انرژی پرتوهای خورشید استفاده نکنیم. گرمای خورشید محصولی است که به هدر می‌رود و انسان از آن استفاده نمی‌کند. بل در جایی دیگر از الکل به عنوان سوختی زیستی، پاک و مقرون به صرفه یاد کرده‌است.





افزایش بی رویه مصرف انرژی در کشور ضرورت بهره مندی از انرژی های نو و تجدیدپذیر را بیش از پیش آشکار می سازد و در این زمینه استفاده از انرژی خورشیدی می تواند سهم بسزایی داشته باشد.

به گزارش زیست آنلاین و به نقل از ایرنا، استفاده از انرژی خورشیدی علاوه بر اینکه منبع پایدار برای تامین انرژی محسوب می شود، تغییر سوخت صنایع و مصرف شخصی از سوخت فسیلی و در نتیجه کاهش آلودگی هوا از دیگر مزیت های استفاده از این انرژی محسوب می شود. 
بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در بسیاری از کشورها، پیش بینی می شود که تولید 20 درصد برق جهان تا سال 2027 از طریق انرژی خورشیدی باشد. 
بر اساس برآوردهای صورت گرفته موجود که در بسیاری از مقالات در فضای مجازی منتشر شده است، انرژی خورشیدی یکی از منابع عمده انرژی است که بر اساس برخی برآوردها عمر این منبع انرژی بیش از 14 میلیارد سال است. در هر ثانیه 4.2 میلیون تن از جرم خورشید به انرژی تبدیل می‌شود. با توجه به جرم خورشید که حدود 333 هزار برابر جرم زمین است، این کره نورانی را می‌توان به‌عنوان منبع عظیم انرژی تا 5 میلیارد سال آینده به حساب آورد. 
میزان دما در مرکز خورشید حدود 10 تا 14 میلیون درجه سلسیوس است که از سطح آن با حرارتی نزدیک به 5600 درجه و به صورت امواج الکترومغناطیس در فضا منتشر می ‌شود. 
انرژی خورشیدی منحصر به ‌فردترین منبع انرژی تجدیدپذیر در جهان و منبع اصلی انرژی ‌های موجود در زمین است. انرژی خورشیدی به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند به اشکال دیگر انرژی تبدیل شود و به ‌طور کلی انرژی متصاعد شده از خورشید در حدود 3٫8 در 1023 کیلووات در ثانیه است. 
ایران به لحاظ میزان دریافت انرژی خورشیدی و متوسط ساعت های آفتابی سالانه بیش از ٢٩٠٠ ساعت، یکی از کشورهای مناسب جهان است و انرژی خورشیدی در آینده سهم قابل توجهی از انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص خواهد داد. 
کویرها و بیابان های موجود در کشور مناطقی مستعد برای احداث مزرعه های خورشیدی محسوب می شود که علاوه بر استفاده از ظرفیت انرژی خورشید در آن می توان با احداث این مزرعه ها گامی مهم در کنترل ریزگردها که منشاء برخی از آنها مناطق کویری است، برداشت. 
پنل های انرژی خورشیدی یکی از بزرگترین منابع انرژی است و تصاویر ماهواره ای از این مزرعه ها آن را به غول فلزی و یکی از جاذبه های کنار جاده در برخی کشورها تبدیل کرده است. 
نزدیک به 50 هزار هکتار منطقه کویری بین استان های تهران، البرز و قزوین وجود دارد و باید از این ظرفیت نیز استفاده کرد. 
احداث مزرعه های خورشیدی در کویر نیازمند زیرساخت هایی است که با تامین آنها می توان از مزیت های برتر این نوع انرژی استفاده کرده و علاوه بر آن تا حدودی بر مشکلات زیست محیطی نیز فائق آمد. 
استفاده واحدهای عمومی نظیر مدارس، مساجد و معابر از این نوع انرژی نیز می تواند تضمین کننده تامین پایدار انرژی مورد نیاز برای آنها با ارزان ترین قیمت و بدون ایجاد آلودگی باشد. 
20 هزار هکتار از اراضی بیابانی و کویری استان البرز برای ساخت مرزعه خورشیدی در این استان مناسب است که اکنون آماده جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی است. 
سید حمید طهائی استاندار البرز گفت که برای تامین انرژی در آینده با توجه به اینکه در سفر رییس جمهوری به استان نیز تاکید شد، باید پیگیری های لازم برای احداث مزرعه خورشیدی صورت گیرد، چراکه اکنون به اندازه 3 برابر برق موجود انشعاب پیش فروش شده که باید در این زمینه راهکار ویژه ای اندیشیده شود. 
جذب سرمایه گذاری خارجی در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی های از راه های تحقق این امر مهم است ویکی از شرکت های آلمانی فعال در زمینه تولید پنل های خورشیدی نیز در این خصوص ابراز آمادگی کرده است. 
استاندار البرز اضافه کرد: امید است منطقه کویری اشتهارد نیز با تحقق این موضوع آباد شده و برای جلوگیری از گرد و غبار اقدام شایسته ای صورت گیرد. 
وی افزود: پیشنهاد احداث این مزرعه در مساحتی بالغ بر 20 هکتار ارائه شده است که بخشی از آن نیز در منطقه اشتهارد قرار خواهد داشت. 
طهائی گفت: امروزه در همه جای دنیا از ظرفیت انرژی خورشیدی برای تولید برق و.. استفاده می شود که استان البرز نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. 
استاندار البرز راه اندازی این مزرعه خورشیدی را در زمینه جلوگیری و کنترل ریزگردها و گردغبار مناطق کویری نیز مهم قلمداد و برضرورت برنامه ریزی جامع و مدون در این زمینه تأکید کرد. 
مدیر عامل شرکت توزیع برق استان البرز نیز گفت: درصدد هستیم تا مجوز استفاده از انرژی خورشیدی برای استان را کسب کنیم. 
ناصر اسکندری افزود:‌ پایش میزان مصرف انرژی دستگاه های اجرایی استان به منظور مصرف بهینه انرژی که یک سری دیتاهایی برای این امر فراهم شده است. 
وی گفت: درصدد هستیم تا 3.5 مگاوات انرژی خورشیدی را تولید کنیم که در ادارات دولتی به صورت گسترده از این امکان استفاده شود. 
اسکندری با اشاره به اینکه در قانون تاکید شده که همه ادرات 10 درصد از مصرف انرژی خود کاهش دهند، افزود: استفاده از انرژی های نوین باید در دستور کار قرار گیرد و شرکت برق به عنوان مشاور در کنار آنها قرار می گیرد. 
وی اضافه کرد: 30 میلیارد تومان اعتبار برای بهره برداری از 3.5 مگاوات انرژی خورشیدی است که ادارات می توانند از این امکان بهره مند شوند. 

امیدواریم بزرگترین نیروگاه خورشیدی در ایران ساخته شود


نیروگاه خورشیدی

رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد ابراز امیدواری کرد تا با همکاریهای پیش رو بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی در ایران ساخته شود.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛‌ اریک سولهایم امروز در مراسم افتتاحیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی محیط زیست اظها ر کرد: در حال حاضر مسائلی همچون توفان‌های شن، ریزگردها و آب را در ایران شاهد هستیم و بسیار خرسند خواهیم شد اگر همه کشورها برای حل این مشکلات دست به دست هم دهند.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته نیز بسیاری بحرانهای زیست‌محیطی در کشورهای مختلف جهان از میان برداشته شده است و نمونه آن را در سال 1970 برای کشور ایالات متحده آمریکا شاهد بوده‌ایم. 

رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد تصریح کرد: در حال حاضر مقصد تاریخی خاصی را سپری می‌کنیم چرا که باید به اقتصاد سبز توجه ویژه‌ای شود و میزان کمتری از گازهای گلخانه‌ای انتشار پیدا کند.

سولهایم اظهار کرد: در زمینه‌های اقتصاد تجدیدپذیر نیز کارهایی در جهان صورت گرفته و نمونه آن نیز نیروگاه برق خورشیدی در کشور هند است و همچنین متروی در شیلی با انرژی برق  کار می‌کند.

وی افراز امیدواری کرد،  تا با همکاریهای پیش رو بزرگترین نیروگاه برق خورشیدی در ایران ساخته شود.

رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد  افزود: قیمت انرژی خورشیدی و باد بیشتر از انرژیهای دیگر نیست و باید اقتصاد مبتنی بر نفت را اقتصاد مبتنی بر باد و خورشید تغییر دهیم.

وی به تغییرات آب و هوایی در ایران و چالشهای زیست محیطی اشاره کرد و گفت: ایران کشوری خشک است و انتظار می‌رود دمای آن به مرور زمان گرمتر شود بنابر این توان زیادی برای حل این معضلات زیست محیطی لازم است و جامعه‌ای بین‌المللی باید در این زمینه فعالیت کند.

رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد   تاکید کرد:‌ باید سیستم آبیاری بهتری در ایران وجود داشته باشد و امیدواریم فعالیت‌های لازم برای معضلات زیست محیطی انجام بگیرد.

سولهایم حضور بخش خصوصی و تجاری در عرصه زیست محیطی را حایز اهمیت دانست و اظهار کرد: خصوصی‌سازی و تجاری سازی می‌توانند هماهنگ باشند و در موضوعات رفع بحرانهای زیست محیطی نقش اثرگذاری داشته باشند.

وی تاکید کرد: ما آماده هر حمایتی از ایران هستیم تا زمینه‌ زیست‌محیطی معضلات و مشکلات کاهش یابد و وضعیت محیط زیست و حیات وحش در ایران حائز اهمیت است.

رئیس برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد تصریح کرد: بهترین لغت برای رفع مشکلات زیست محیطی باهم بودن است؛ یعنی بخش خصوصی، دولت و جامعه مدنی باید برای رفع مسائل زیست‌محیطی و مشکلات ناشی از آن همکاری کنند.