ادامه مطلب ...
پژوهشگران اعتقاد دارند که خواب بعد از ظهر بخشی از ریتم بیولوژیک روزانه است. بدن به این استراحت نیاز دارد تا استرسی که در طول روز به آن وارد شده را دفع کند. اما امروز در بیشتر جوامع خواب هنگام روز تابو است.
ژنهای ما کارکرد ساعت بدنمان را تعیین میکنند. در واقع دو بار خوابیدن، یکبار ظهر و یکبار شب، بخشی از ریتم طبیعی بدن بزرگسالان است. در مجموع این تصور وجود دارد که دلیل گرایش به خوابیدن هنگام ظهر خوردن غذای سنگین است که در ما حس خستگی و خوابآلودگی ایجاد میکند.
گوران هایاک (Göran Hajak) پژوهشگر خواب و مدیر کلینیک روانپزشکی و رواندرمانی در بامبرگ (جنوب آلمان) میگوید: «خوردن غذای مفصل تنها دلیل گرایش شدید به خواب بعد از ظهر نیست. حتی بدون خوردن ناهار نیز، احساس خستگیظهر به سراغ ما میآید. افرادی که حدود ساعت ۷ صبح از خواب بیدار میشوند، معمولا حدود ساعت ۲ بعداز ظهر احساس خوابآلودگی میکنند. البته خوردن ناهار باعث میشود که این احساس زودتر به سراغمان آید و شدیدتر باشد.»
مناسبترین مدت زمان برای خواب بعد از ظهر
هایاک توصیه میکند که اگر وقت به اندازه کافی برای استراحتی کوتاه در بین روز وجود دارد، بایستی از این فرصت استفاده کرد. " چرت بعد از ظهر" برای رفع خستگی کار روزانه و تجدید نیرو بسیار مفید است. نکته مهم در مورد برنامهریزی برای خواب بعد از ظهر این است که نباید طولانیتر از ۲۰ دقیقه باشد تا فرد وارد مرحله عمیق خواب نشود. زیرا در این صورت بیدار شدن و از سر گرفتن فعالیت و کار روزانه سختتر خواهد شد.
ادامه مطلب ...
ادامه مطلب ...