به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از شبکه خبری سی ان بی سی، گزارش جدیدی مدعی است که انرژی های خورشیدی و بادی تا سال 2050 می توانند کاملاً جایگزین سوخت های فسیلی و به منبع انرژی جهان تبدیل شوند.
در گزارش اندیشکده "کربن ترکر" Carbon Tracker که روز جمعه منتشر شد، همچنین پیش بینی شده است که اگر باد و انرژی خورشید در مسیر رشد فعلی خود ادامه دهند تا اواسط دهه 2030 سوخت های فسیلی را از بخش برق خارج می کنند.
به گفته محققان، فناوری های روز دنیا موجب تولید 6700 پتاوات ساعت (PWh) انرژی از انرژی خورشیدی و بادی شده است. این رقم بیش از 100 برابر انرژی مصرف شده در جهان طی سال 2019 می باشد.
بر اساس این گزارش، با وجود ظرفیت زیاد برداشت انرژی، فقط 0.7 پتاوات ساعت انرژی از خورشید و 1.4 پتاوات ساعت انرژی از باد در سال 2019 تولید شد.
با این حال، نویسندگان این گزارش اطمینان دارند که تداوم کاهش هزینه ها احتمالاً رشد تصاعدی در تولید انرژی خورشیدی و بادی را به دنبال خواهد داشت.
نرخ رشد سالانه 15 درصدی می تواند باعث شود انرژی خورشیدی و بادی تا اواسط دهه 2030 نیاز کل برق جهان را و تا سال 2050 نیاز تمام انرژی های جهان را تأمین کند.
در این گزارش اشاره شده است که هزینه برق خورشیدی از سال 2010 به طور متوسط 18 درصد در سال کاهش داشته در حالی که هزینه تولید انرژی بادی نیز به طور متوسط هر سال 9 درصد کاهش یافته استبه گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، اداره ملی انرژی (NEA) چین در پیش نویس یک قانون اعلام کرد که این کشور هدف گذاری کرده است که تولید برق خود را از نیروگاه های خورشیدی و بادی از 9.7 درصد کل مصرف برق خود در سال 2020 به حدود 11 درصد در سال 2021 برساند.
شی جین پینگ، رئیس جمهور چین اعلام کرد که این کشور سهم سوخت های غیرفسیلی در مصرف انرژی اولیه را تا سال 2030 به حدود 25 درصد خواهد رساند که بخشی از تعهد وی برای کاهش انتشار کربن این کشور قبل از سال 2030 است.
اداره ملی انرژی چین در پیش نویس این طرح گفت که تولید انرژی خورشیدی و بادی باید طی 5 سال آینده هر ساله افزایش یابد و تا سال 2025 به حدود 16.5 درصد کل استفاده از انرژی برسد.
این اداره همچنین از توسعه دهندگان پروژه های انرژی خورشیدی و بادی خواست تا به کار خود سرعت ببخشند و از دولت ها و شرکت های برق محلی نیز خواست تا تضمین کنند برق تولید شده از این نیروگاه ها به شبکه متصل شود.