هفته دانشگاه درسدن آلمان در دانشگاه شیراز به منظور پیشبرد پروژههای مشترک علمی آغاز شد. قرار است طرح همکاری راهبردی دو دانشگاه در حوزههای مدیریت منابع آبی، فاضلاب، انرژیهای تجدیدپذیر، شیمی و پزشکی به زودی اجرایی شود.
هفته دانشگاه درسدن آلمان در دانشگاه شیراز صبح روز یکشنبه (۲۶ فروردین / ۱۵ آوریل) آغاز شد و قرار است تا روز سهشنبه آینده ادامه یابد. قرار است همکاری راهبردی دو دانشگاه به زودی اجرایی شود.
هانس مولر اشتاینهاگن، رئیس دانشگاه صنعتی درسدن، به همراه بسیاری از استادان این دانشگاه و دیرک هیلبرت، شهردار درسدن، به شیراز رفتهاند تا زمینههای لازم برای همکاری علمی با دانشگاه شیراز را مهیا کنند.
قرار است در سالهای آتی میلیونها یورو از طرف آلمان و همین مقدار بودجه از طرف ایران صرف اجرایی شدن این همکاری شود.
پروژههای تحقیقی دو دانشگاه یک سال و نیم است که مراحل مقدماتی خود را طی میکنند. اکنون قرار است در هفته دانشگاه درسدن آلمان در دانشگاه شیراز این پروژهها تصویب شوند و به مرحله اجرایی برسند.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
پروژههای تحقیقی دو دانشگاه از جمله در ارتباطند با مدیریت منابع آبی، فاضلاب، انرژیهای تجدیدپذیر، شیمی و پزشکی.
هانس مولر اشتاینهاگن، رئیس دانشگاه صنعتی درسدن، بر این نظر است که این تحقیقات دوجانبه خواهد بود و محققان دانشگاه درسدن اعلام کردهاند که در دانشگاه شیراز شریک تحقیقی را پیدا کردهاند که میتوانند با آن به طور راهبردی و طی سالیان دراز در سطح جهانی همکاری کنند.
یورگ اشنایدر، مسئول تحقیقات جهانی در انجمن تحقیقات آلمان (DFG)، در مورد همکاری دانشگاه درسدن با دانشگاه شیراز آلمان به روزنامه "زکسیشه" (SZ) گفت: «صحبت بر سر همکاریهای علمی دوجانبه است، نه کمکهای آلمان در امر توسعه.»
یورگ اشنایدر در ادامه گفت که علم در شرایط بغرنج سیاسی راهگشاست و این همکاری میتواند به عنوان دیپلماسی علمی مورد توجه قرار گیرد.
سفارت آلمان در ایران نیز اعلام کرده است که همکاری دانشگاههای درسدن و شیراز در حال حاضر بهترین همکاری علمی میان دو کشور به حساب میآید.
قرار است علیرضا افشاریفر، معاون دانشگاه شیراز، به زودی پروژه تبادل دانشجویان دوره پیش دکتری و دانشجویان دوره دکتری را میان دو کشور به راه اندازد.
به گزارش ایرنا حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز، گفته است که دانشگاه شیراز جزو سه دانشگاه جامع برتر کشور محسوب میشود که "در آن ۱۷ هزار دانشجو و ۷۰۰ عضو هیات علمی نقش مهمی در رفع نیازهای علمی و فناوری کشوری ایفا میکند".