به گزارش ایسنا، سازمان ملل هر سال در اعتدال بهاری، این روز را جشن میگیرد. این کار یک رسم بوده که توسط "جان مککانل"(John McConnell) فعال صلح در سال 1969 در اجلاس یونسکو معرفی شد و توسط " گیلورد نلسون"، سناتور آمریکایی به عنوان یک جلسه آموزشی در مورد محیط زیست بنیان گذاشته شد.
در بسیاری از کشورها روز 22 آوریل هم زمان با 2 اردیبهشت، روز زمین است و جوامع بسیاری نیز هفته زمین را با آغاز روز زمین جشن میگیرند و تمام هفته را به فعالیتهای زیست محیطی اختصاص میدهند. در حال حاضر روز زمین بزرگترین جشن در جهان است که سالانه بیش از یک میلیارد نفر آن را جشن میگیرند.
نخستین اعلامیه روز جهانی زمین در سال 1969 به دست "جوزف آلیوتو" شهردار سانفراسیسکو با عنوان بزرگداشت صلح، عدالت و مراقبت از زمین نامیده شد.
اولین جشن روز زمین در سال 1970 برگزار شد که در آن دو هزار کالج و دانشگاه و 10 هزار مدارس ابتدایی و متوسطه و صدها جوامع در سراسر ایالات متحده در آن شرکت کردند.
سال گذشته گوگل به مناسبت 22 آوریل روز زمین پاک، لوگوی خود را تغییر داد و از انیمیشنی زیبا برای این روز استفاده کرد. این کار گوگل با هدف پیام رسانی به مناسبت این روز با اهمیت و ترویج فرهنگ پاسداری از محیط زیست و زمین انجام شده است.
این انیمیشن روایت یک روباه است که در هنگام خواب کابوسی در مورد عواقب ناشی از تغییرات آب و هوا، شامل ذوب شدن کوههای یخی و از بین رفتن گیاهان میبیند. این روباه پریشان از دو دوست خود کمک گرفته و این سه، برای کمک به محیط زیست خود به خوردن سبزیجات، پرورش گیاهان، دوچرخه سواری و استفاده از انرژی خورشیدی رو میآورند.
در ایران نیز همزمان با دیگر کشورهای جهان هفته زمین پاک از روز دوم اردیبهشت به مدت یک هفته در سراسر کشور برپا میشود و نخستین روز این هفته به نام "روز زمین پاک" نامگذاری شده است.
به مناسبت گرامیداشت این روز برای حفظ محیط زیست و کره زمین راهکارهایی ارائه شده است که میتوان به صرفه جویی در استفاده از کاغذ، مشارکت در انجمنهای حمایت از محیط زیست، کاشت درخت، کاهش استفاده از وسایل نقلیه آلاینده، مصرف مواد غذایی ارگانیک، توجه بیشتر به محیط اطراف محل سکونت و مدیریت زبالهها اشاره کرد.